От Светия синод отправиха послание за Възкресение Христово: Нека следваме Светлината,

...
От Светия синод отправиха послание за Възкресение Христово: Нека следваме Светлината,
Коментари Харесай

Светият синод: Желанието за превъзходство и надмощие над другия продължават да обсебват човешкия ум

От Светия синод насочиха обръщение за Възкресение Христово: 

Нека следваме Светлината, огряваща пътя ни към безконечния живот и Царството Божие, и да работим старателно за своето избавление. Да не бъдем равнодушни наблюдаващи на злото и неправдата, които ни заобикалят, а дейни Господни съработници във всекидневната битка за живота - добротворци и миротворци, почтени за името Христово.

Това се споделя в патриаршеското и синодално пасхално обръщение, което ще бъде прочетено от църковния амвон на Възкресение Христово. То беше публикувано на уеб страницата на Светия синод, а под него са имената на българския патриарх Неофит, както и членове на синода, написа.

В посланието написа още, че пътят към възкресението за живот е този на любовта " и по тази причина е толкоз мъчно, когато и през днешния ден ставаме очевидци на отсъствието на тази обич ". От патриаршията означават, че виждат по какъв начин " враждата и омразата сред хората, желанието за предимство и превъзходство над другия да не престават да завладяват човешкия разум ".

" Трудно ни е да се примирим с това и отхвърляме да го сторим, и още веднъж свидетелстваме за това какъв брой мил, толерантен и многомилостив е Господ ", означават от Светия синод.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР